Fekete-, zöld- és gyümölcsteáink mellett vásárolhat különleges afrikai "rotbusch" teát is kiváló minőségben. Teakészítési tanácsok: a jó minőségű tea elkészí- téséhez egy teáskanál teafüvet számolunk személyenként, további egy kanállal a te- áskanna számára. A teát lobogó vizzel for- rázzuk le. A zöld teát 70-80 C fokon készít- sük. A teafajtánként változó forrázási idő után szűrjük le. Forrázási idő: fekete tea 3-5, zöld tea 2-3, ízesített tea 3-5, Rooibos tea 3, gyümölcs tea 8-10 perc. Néhány szó a zöld teáról: legfontosabb hatóanyagai a fluor, a koffein és a polifenolok. A tea cser- savtartalma miatt a benne lévő koffein kisebb mértékben és lassabban szívódik fel, mint a kávéból, ezért élénkítő hatását kíméletesebben fejti ki. A zöld teát lan- gyosan és lehetőleg cukor nélkül fo- gyasszuk.